tisdag 26 april 2011

Semestern slut

Efter påskfirande bland blocken i småländska Nybro så kommer nu en liten film. Det har varit en helt underbar semester med fantastiska block överallt. Som en av de få nybroklättrarna Poa säger:
"Bor man i närheten av Nybro finns det ingen anledning att åka till Kjuge för det är lika bra klättring här".

Fick mig lite guidning av Poa och det finns oändligt många vackra block. Det "nya" området Långaström- andra sidan är mycket trevligt då det är lite tätare mellan blocken och en massa fint.

Finast på semestern var dock Norpan 7B som har några av de skönaste flytten jag gjort. Riktigt roligt. (Tack Poa för acetontricket, hade aldrig gått annars.)
Det vackraste problemet var Homers Refrigerator 7C som kanske inte ger den roligaste klättringen men det är hjärtskärande vackert att titta på. Landningen är dock farlig för både liv och lem. Ligger dock perfekt nere i en grotta så det var trots högsommarvärmen riktigt behaglig temperatur.
Projekterade även på Lillråttan 7B+/7C som även det är ett mycket vackert problem(det första som syns i filmen nedan) men slutkruxet var hårt och huden skör.
Gjorde även några press på Swing it magistern ss 7C. Men det var mest bara krimpigt och varken jag eller henke var starka nog(fast vi skyllde på att det inte var ett tillräckligt fint problem för att ödsla hud på).

Malin och Emma körde på Stegosaurus 6B och Lekplatstraversen 6B+. Båda riktigt fina problem. Malin lyckades skicka iväg dinosaurien och det finns förevigat på film nedan.

Kort sagt en riktigt trevlig semester på ett väldigt trevligt ställe.

6 kommentarer:

  1. Mycket fin film från dom småländska skogarna!

    SvaraRadera
  2. Kul!
    Delar av mig önskar att jag hade trillat ner så jag fått klättra snyggare.
    //Fladderfot

    SvaraRadera
  3. Väldigt flotta linjer, särskilt den första och den sista

    SvaraRadera
  4. Berätta! Vad är acetontricket? :)

    SvaraRadera
  5. acetontricket är Poas hemliga trick mot svettiga och flottiga fingertoppar. Ett av greppen på leden Norpan(som är med i filmen) är väldigt friktionsberoende och det var en väldigt het dag, således slinkiga fingrar. Men doppa dem i aceton och saken är biff...

    SvaraRadera
  6. Haha, måste vara sjukt bra! *går och köper aceton*

    SvaraRadera